A fűrészelt fenyő illata...

Szabadkán (Jugoszlávia) születtem 1962-ben, egy zenével, kézművességgel foglalkozó család gyermekeként. A zene és a hangszerek között nőttem fel és ez döntő módon meghatározta életpályámat. A hangszerkészítés mellett jártam a szabadkai elektrotechnikai főiskolára, elvégeztem a Tanítóképzőt és kisiskolásokat is tanítottam.

A fűrészelt fenyő illata először Dudás Lajos mester műhelyében ejtett rabul. Tőle tanultam a hangszerépítés első, rogyadozó lépéseit. A világot járva látogattam meg műhelyeket és figyelve-lesve tanultam.

Egy sajnálatos történelmi esemény szele Magyarországra hozott, ahol ma is élek. Először az Accord Music Kft.-ben dolgoztam, csodálatos emberek között, majd önállóan Semmelweis Tibor műhelyében. Budapesten tettem le a hangszerkészítő mestervizsgát is 1998-ban. Jelenleg a Rosé Kft-nél dolgozom Budapesten, tagja vagyok a Magyar Hegedűkészítők társaságának és a Magyar Hangszerész Szövetségnek. Rendszeresen vannak tanítványaim is, akiknek örömmel adom át a szakma minden fortélyát.

Mivel mindig több dolog érdekelt, nem nevezném magam hegedűépítőnek, inkább hangszerépítő vagyok. Érdekelnek az új kihívások, szeretem felderíteni a járatlan utakat. A hegedűk, brácsok, különleges gitárok mellett készítek és javítok vonókat is.

Nagyon érdekel a barokk zene és a korabeli hangszerek. Építek, javítok, tanulok és tanítok nap nap után, munkáimmal kiállításokon veszek részt. Keresem azt a hangot amely a lelkünkben lévő hanggal harmonizál, amely után mindannyian vágyunk.